Tipsa någon om denna sida Visa innehållsstruktur för webbplatsen
VFR1200FD '10
Årets största NYHET heter VFR1200FD, en VFR1200F som utrustats med något så unikt som en automatlåda (s.k. dubbelkopplingsväxellåda). Det är första gången en serieproducerad motorcykel utrustats med den här typen av tekniskt avancerad växellåda.
Här väljer man fritt mellan tre olika växlingslägen. Ett elektroniskt manuellt där växling sker med två paddlar på styret med sex växlingslägen. Två automatväxellägen finns också med val mellan D och S-läge, där S står för sport och D det ekonomiska drive läget. S-läget drar längre på varje växel och växlar således på ett högre varvtal.
VFR1200FD har en 76° V4-motor som drivkälla och med ett sound inte likt någon annan modell i Hondas program. Mycket av den modernaste tekniken som används inom MotoGP på RC211V i spetsen, har använts på denna nya motor. Ett tekniskt underverk.
Motorn som är mycket smal i bakkant möjliggör också att man som förare sitter mer i motorcykeln än på någon annan modell och väldigt bekvämt dessutom. En komfort utöver det vanliga, med en känsla svår att beskriva, kombinerat med den råa motorgången som inte lämnar någon oberörd.
Hur snabb? Honda VFR vs Radical RS3 RS
Amorteringsplan:
72 månader (6 år)
Handpenning (20%) 29 980 kr
Ränta: 5,95%
Kreditbelopp: 119 920 kr
Läs mera om finansiering
Månadskostn:
(inkl. moms)
1 985:-
Rek pris:
(inkl. moms)
149 900:-
Försäkring:

Du har inte valt några tillbehör.
Klicka här för att välja tillbehör!